Kongsberg Musikkteater

  Tips en venn

  Del artikkelen

  Hjemmeside:http://www.kongsbergmusikkteater.no

  post@kongsbergmusikkteater.no

  Tlf: 48166008


  Kongsberg Musikkteater - sal med publikumskapasitet på 604 i amfi evt. 1200 ståplasser på flatt gulv. Sølvsalen - sal med publikumskapasitet på 135 i amfi.   • Bygge/innstallasjonsperiode: 01.09.2015 - 31.12.2015
  • Kompletterende innstallasjoner lyd/lys/bilde: 01.01.2016 - 01.03.2016 
  • Prøvedrift 01.01.2016 - 30.06.2015. 
  • Ordinær drift fra 01.07.2016.

   


  Om Kongsberg Musikkteater:

   

  Kultur og velferdstjenesten leier et tomt "skall" av gårdeier og bygger selv det som "gjør" et musikkteater i samarbeid med Bright Norway, Ilmonte, Brekke & Strand Akustikk og Kulturhusplan.

  Kongsberg Musikkteater er spesialdesignet for å benytte elektronisk regulerbar akustikk, Meyersound Constellation, som gir meget gode forhold både for kor, orkester, teater samtidig som salen fungerer perfet for jazz med store høytaleranlegg. Systemet skal ikke bare ivareta publikum, men sikrer også at musikere hører hverandre godt på scenen.

  Kongsberg kommune har prioritert denne moderne teknologiske løsningen for akustikk i Musikkteatret slik at storsalen ellers kan være enkel og røff i uttrykket. Det blir den ande eller tredje konsertsalen i Skandinavia med denne typen elektronisk akustisk regulering.

  Bright Norway skal også levere de innvendige veggene i salene og de akustiske løsningene for grunnakustikken. Akustisk rådgiver er Brekke & Strand akustikk;Oslo, med erfaring fra både Den Norske Opera og Kilden i Kristiansand.

  I løpet av siste året har og LED-teknologien blitt god nok for scene-/teaterlys. Dette gir mindre strømforbruk, enklere installasjon og flere muligheter. Alt scenelys i Musikkteatret blir basert på LED.

  Tilrettelagte treningsforhold for dans, orkester, idrett osv sikrer gode oppvekstvilkår for barn og unge. Musikkteatret sikrer god akustikk og god helse for unge ører. Musikkteatret vil erstatte kinoens tilbud med scene for større produksjoner på Kongsberg.