Sommerkult med Kulturskolen

Tips en venn

Del artikkelen

Av Bernt Søraa

Torsdag 15. juni kl 1630-1930 arrangerer Kongsberg Kulturskole sitt store sommerarrangement Sommerkult.

Kongsberg var årets kulturskolekommune i 2016, og på dette arrangementet får alle kulturskolens elever vist seg fram.

Dette blir nesten en liten sommerfestival, med til sammen 10 konserter på flere ulike scener, samt utstilling i Laboratoriet på Bergseminaret.

Vi har stor åpningskonsert på kirketorget, med ordføreren tilstede, der det blir blant annet flash-mob TILT-dans, en foreløpig hemmelig prisutdeling (hysj!) der representant fra Norsk Tipping er tilstede, sjarmerende nybegynnere i gruppe og mer erfarne rockeband.

Etter åpningskonserten fordeler vi oss på flere scener, klassiske konserter i kirken, småpianister i Salen på Bergseminaret og på Bergkandidatens solistkonsert, strykere og pianister i Haspa Cafè på Krona, teaterforestilling med musikkinnslag i Sølvsalen, blåsere og folkedans og -sang i Seminarhagen bak Bergseminaret.

Det hele avsluttes med en halvtimes konsert på Kirketorget med kor, flere av kulturskolens band, forsterket med blåsere.

Til sammen er det ca 130 innslag på Sommerkult, framført av rundt 400 elever fra hele Kongsberg Kommune.

Under hele arrangementet stiller Jonas B Gundersen opp med servering av grillmat og saft.

For mer info, kontakt Gro Mesna Andersen 92882490, Eldrid Ninive Andersen 92253855, Irene Bjørnnes 48166549